Υπεγράφη κατά πληροφορίες η συμφωνία ανάμεσα σε «Facebook» και «Accusonus» δια της οποίας ο αμερικανικός πολυεθνικός όμιλος εξαγοράζει την ελληνική startup. Tο ύψος της συμφωνίας δεν έγινε γνωστό.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επίσημη ανακοίνωση για την εξαγορά της Startup από τη Meta, μητρική εταιρεία του Facebook, θα λάβει χώρα την ερχόμενη εβδομάδα. Hελληνική startup έχει ως βάση την Πάτρα, ωστόσο η Meta επιθυμούσε αλλαγή. Τελικά οι εκπρόσωποι μεταπείστηκαν για να παραμείνει η εταιρία στην Ελλάδα με τη Meta μάλιστα να ανοίγει ελληνική εταιρία με ΑΦΜ. Η Meta θα πάρει το επόμενο διάστημα 10.000 μηχανικούς από την Ευρώπη. Η εταιρία θα επιλέξει χώρες, στις οποίες οι υπάλληλοι θα θέλουν να εγκατασταθούν, μετά την εμπειρία της τηλεργασίας. Αυτό θα συζητηθεί για να κλείσει εντός του Α’ εξαμήνου του 2022.
Tα προϊόντα της ελληνικής Accusonus, startup η οποία ιδρύθηκε το 2013, χρησιμοποιούνται από πολλούς βραβευμένους με Grammy παραγωγούς που έχουν συνεργαστεί με ηχηρά ονόματα της μουσικής βιομηχανίας, όπως οι Μπομπ Ντίλαν, Λου Ριντ, Σακίρα και πολλοί ακόμα. Πρόκειται για εταιρεία που αναπτύσσει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, τα οποία βοηθούν στην επεξεργασία ήχου και βίντεο. Επαγγελματίες και μη έχουν τη δυνατότητα μέσω των αλγορίθμων της να επιδιορθώνουν άμεσα τον ήχο στα βίντεό τους, δίνοντας μάλιστα την εντύπωση πως έχουν γυριστεί εντός ενός επαγγελματικού στούντιο.
Η Accusonus απασχολεί πάνω από 50 άτομα και σύμφωνα με στοιχεία του Crunchbase, μέχρι προσφάτως είχε σηκώσει 3,9 εκατ. δολάρια από την αγορά, γνωστοποιώντας το 2019 ότι εξασφάλισε επένδυση ύψους 3,3 εκατ. δολ. (Series A). Στον γύρο εκείνο ηγήθηκε το ελληνικό Venture Friends και συμμετείχαν το επίσης ελληνικό Big Pi Ventures, το IQBility του ομίλου Quest, η PJ Tech Catalyst της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά και μια ομάδα Αμερικανών επενδυτών υπό τον Michael Tzannes, συνιδρυτή της accusonus και πρώην CEO της εταιρείας Aware, η οποία πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη της τεχνολογίας DSL.
Η εταιρεία έχει ως έδρα τη Βοστώνη, διατηρεί όμως τον κύριο κορμό δραστηριότητας στην Πάτρα υπό την ομπρέλα θυγατρικής που λειτουργεί ως κέντρο έρευνας και ανάπτυξης. Οι εργαζόμενοι της προσεγγίζουν τους 50. Σε αυτούς όχι μόνο συμπεριλαμβάνονται υψηλής εξειδίκευσης μηχανικοί, επιστήμονες, μαθηματικοί, προγραμματιστές και σχεδιαστές προϊόντων αλλά επιπλέον ειδικοί στην αγορά περιεχομένου και στην συμπεριφορά των χρηστών.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις ο κύκλος εργασιών της ελληνικής θυγατρικής το 2020 ανήλθε στα 1.287.281,20 ευρώ αυξημένος σε ποσοστό 55,75% σε σχέση με το 2019. Τα έξοδα προ φόρων ανήλθαν στα 1.076.332,00 ευρώ αυξημένα σε ποσοστό 44,23% σε σχέση με το 2019 και τα κέρδη της χρήσης προ φόρων ανήλθαν στα 211.968,39€ αυξημένα σε ποσοστό 168,43% σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2019. Τα μετά φόρων κέρδη ήταν 209,268.01 ευρώ.
Τομείς έρευνας και ανάπτυξης στους οποίους δραστηριοποιείται η εταιρεία με σημαντικά αποτελέσματα είναι: καινοτόμοι αλγόριθμοι επεξεργασίας ήχου και βίντεο, αλγόριθμοι για παραγωγή και μίξη μουσικής, παραγωγής και μοντάζ βίντεο, παρουσίασης και παραγωγής περιεχόμενο, ηχητικός σχεδιασμός, αφαίρεση παραμορφώσεων και βελτιστοποίηση ποιότητας ηχογράφησης φωνής κ.α.
0 Σχόλια