ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: Ποιος εφηύρε τα πρώτα ακουστικά;

 

 

 

Περιεχόμενο
  1. Ποια χρονιά εμφανίστηκαν;
  2. Εξέλιξη
  3. Ακουστικά στον σύγχρονο κόσμο

Σχεδόν κάθε χρήστης smartphone έχει ακουστικά στη συσκευασία του σήμερα. Έχουν πάψει να είναι χαρακτηριστικό ηχογράφησης, DJ, gaming και άλλων τομέων όπου δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς αυτήν τη συσκευή. Αλλά η τεράστια διαδρομή που έχουν κάνει τα ακουστικά από συσκευές μακριά από την άνεση έως μικροσκοπικά ασύρματα gadget δεν είναι λιγότερο ενδιαφέρουσα από τη νέα τεχνολογία.

 

 

Ποια χρονιά εμφανίστηκαν;

Η ιστορία της δημιουργίας ακουστικών χρονολογείται από τον 19ο αιώνα. Ίσως η ανθρωπότητα οφείλει την εμφάνιση αυτής της συσκευής στο Electrophone.... Οι ειδικοί της δημιούργησαν τεχνολογία που επέτρεπε στους πελάτες της εταιρείας να ακούν μουσικά έργα, συμπεριλαμβανομένων μερών όπερας, χωρίς να βρίσκονται στο θέατρο. Οι πελάτες έλαβαν μια τεράστια κατασκευή που έπρεπε να φορεθεί πάνω από το κεφάλι. Ο ήχος πήγε στα ηχεία που βρίσκονταν μπροστά από τα αυτιά.

Είναι σίγουρα αδύνατο να ονομάσουμε άνετα τα πρώτα ακουστικά στον κόσμο, αλλά αυτό ακριβώς έμοιαζαν. Φυσικά, αυτή η εφεύρεση είχε και προκατόχους. Για παράδειγμα, οι ραδιοφωνικοί φορείς είχαν κάτι παρόμοιο. Αλλά υπήρχε μόνο ένα ακουστικό, και η ίδια η ποιότητα της σύνδεσής του άφηνε πολλά να είναι επιθυμητή. Και εδώ πρέπει οπωσδήποτε να πείτε για τον βοηθό της Bella, Ezra Gilliland. Το 1881, μια γυναίκα πρότεινε να στερεωθούν τα εξαρτήματα του τηλεφώνου σε μια μεταλλική ράβδο. Και η μεγάλη δομή των τριών κιλών μεταφέρθηκε στο κεφάλι. Η απόφαση μπορεί να φαίνεται άβολη και αδικαιολόγητα περίπλοκη, αλλά μπορεί να θεωρηθεί το πρώτο ακουστικό τηλεφώνου.

Τα ίδια περίπου χρόνια Ο Ernest Mercadier, Γάλλος σχεδιαστής, τελειοποίησε τους τηλεφωνικούς δέκτες και δημιούργησε συμπαγείς επαναλήπτες ήχου... Ταίριαζαν στα αυτιά και ζύγιζαν 1 3⁄4 ουγγιά. Λοιπόν, η πιο διάσημη και πιο κοντινή στη σύγχρονη κατανόηση της εφεύρεσης ακουστικών ήταν η ανάπτυξη του Nathaniel Baldwin. Ένας Αμερικανός από τη Γιούτα εφηύρε ένα πρωτότυπο ακουστικού τηλεφώνου και έστειλε τα δικά του σχέδια στον κρατικό στρατό. Η εφεύρεση του Baldwin δεν εκτιμήθηκε αμέσως από τον στρατό. Τα κεφάλαια που θα μπορούσαν να πάνε για τη δημιουργία μοντέλων εργασίας δεν του διατέθηκαν. Και στην αρχή, ένας επιχειρηματίας εφευρέτης άρχισε να το κάνει αυτό για δικά του χρήματα.

Σύντομα, το ναυτικό ωστόσο επέστησε την προσοχή σε αυτό που είχε δημιουργήσει ο Baldwin, έγιναν αρκετές αλλαγές στα σχέδιά του και η ενημερωμένη έκδοση έγινε η βάση για την παραγγελία ακουστικών. Ο μηχανικός προσκλήθηκε σε στρατιωτικό εργαστήριο. Αλλά για ορισμένους λόγους (ο Μπάλντουιν ήταν Μορμόνος), δεν μπορούσε να φύγει από την πολιτεία και μια μεγάλη εταιρεία έπρεπε να χτίσει ένα εργοστάσιο στη Γιούτα. Έτσι, τα ακουστικά άρχισαν να παράγονται όχι μόνο για στρατιωτικούς σκοπούς, αλλά και για πολιτική χρήση.

 

Εξέλιξη

Στη δεκαετία του '30 του περασμένου αιώνα, τα ακουστικά χρησιμοποιούνται ήδη ευρέως για επικοινωνία, συσκευές εμφανίζονται στα σπίτια των κατοίκων των μεγάλων πόλεων. Και όλο και πιο συχνά ο ακροατής αποφασίζει να λαμβάνει προγράμματα στο ραδιόφωνο με ακουστικά. Φυσικά, η ίδια η σχεδίαση και το τεχνολογικό προφίλ απείχαν ακόμα πολύ από την άνετη χρήση. Επιπλέον, το να ακούς μουσική σε αυτά ήταν μια άλλη πρόκληση, αλλά η επαναστατική αρχή ήταν αισθητή και οι άνθρωποι ήθελαν να γίνουν μάρτυρες και καταναλωτές της.

Αυτό το αίτημα ένιωσε ο Eugen Bayer, ένας 18χρονος Σουηδός, τότε ο «Elon Musk» του ηχητικού εξοπλισμού. Το 1926 ίδρυσε την εταιρεία Elektotechnische Fabrik Eugen Beyer.Στην αρχή ειδικεύτηκε στην παραγωγή μικροφώνων, αλλά το 1937 ξεκίνησε η παραγωγή ακουστικών. Είναι ακόμα αδύνατο να πούμε ότι όλα αυτά ήταν ακουστικά για τον μαζικό καταναλωτή.Ο κόσμος της τεχνολογίας από αυτή την άποψη αναστατώθηκε από μια άλλη εταιρεία μόνο μετά από μερικές δεκαετίες.

Αλλά ο επόμενος γύρος της εξέλιξης των ακουστικών έπρεπε να περιμένει πολύ, μόνο το 1957 η Koss Corporation κατάφερε να δημιουργήσει ένα στερεοφωνικό ακουστικό. ρεΟ Jaune Koss, ο ιδρυτής της εταιρείας, συνειδητοποίησε ότι η εφεύρεση έπρεπε να δοθεί έμφαση και κατάφερε να κατευθύνει τις προσπάθειές του προς τη δημιουργία ενός ιδιωτικού συστήματος ακρόασης μουσικής. Ήταν ένας φωνογράφος, ένα μεγάφωνο και μια υποδοχή ακουστικών.

Αλλά ένα τέτοιο σύστημα δεν ήταν ακόμα απευθείας ακουστικά, οπότε ο Koss ζήτησε από τους μηχανικούς ήχου να βελτιώσουν τη σχεδίαση. ΚΑΙ Ταλαντούχοι εφευρέτες μαζί κατέληξαν σε ένα σχέδιο δύο πλαστικών ποτηριών, στο εσωτερικό των οποίων υπάρχουν ηχεία 3 ιντσών. Αυτό το σχέδιο έγινε γνωστό ως Koss SP-3 και το "gadget" εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τους λάτρεις της μουσικής.

Τα σημαντικά στάδια στην εξέλιξη των ακουστικών είναι τα εξής.

  • έτος 1964. Αυτή τη στιγμή, εμφανίστηκε μια υποδοχή ήχου 3,5 mm. Η Sony κυκλοφόρησε ένα φορητό ραδιόφωνο, δεν υπήρχε τίποτα ιδιαίτερο στην παράδοση ήχου, αλλά το mini-jack ήταν ένα επαναστατικό τεχνολογικό βήμα.
  • έτος 1979. Είναι αλήθεια ότι η κυκλοφορία μαζικής παραγωγής με αυτόν τον σύνδεσμο συνέβη μόνο 15 χρόνια αργότερα - η Sony κυκλοφόρησε τη στερεοφωνική συσκευή αναπαραγωγής Walkman TPS-L2.

Και περαιτέρω στην ιστορία της ανάπτυξης των ακουστικών υπήρχαν πολλά υποκαταστήματα και η εμφάνιση συσκευών, οι οποίες, ωστόσο, βασίστηκαν σε παλιές αρχές. Αλλά αν η λειτουργία ακύρωσης θορύβου, η οποία κυκλοφόρησε στο σχεδιασμό για την αεροπορία, εμφανίστηκε το 1986, δεν εμφανίστηκε στην αγορά για τον μαζικό καταναλωτή μέχρι το 2000.

Παρεμπιπτόντως, τα πρώτα ασύρματα ακουστικά εμφανίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του '90 του περασμένου αιώνα. Η ίδια εταιρεία Koss ανέπτυξε ένα μοντέλο που επέτρεπε τη σύνδεση μιας δέσμης υπερύθρων με μια πηγή ήχου ή έναν ενισχυτή χρησιμοποιώντας αποκωδικοποιητή (ήταν στη δέσμη συσκευασίας). Και το 1998, η Recoton είδε μια νέα ευκαιρία στην ανάπτυξη της ασύρματης τεχνολογίας - Bluetooth. Το 2004 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ένα σύστημα βασισμένο σε αυτήν την τεχνολογία.

Και το 2005, εμφανίστηκαν στην αγορά ακουστικά που χρησιμοποιούσαν τις δυνατότητες του ασύρματου δικτύου Wi-Fi.

Ακουστικά στον σύγχρονο κόσμο

Σήμερα, λένε οι ειδικοί, υπάρχει μια έκρηξη στον τομέα της τεχνολογίας όπως τα ακουστικά. Ετσι, το 2018, η αγορά για αυτά τα ηλεκτρονικά (δηλαδή, αυτό που έχει ήδη αγοράσει ο καταναλωτής) υπολογίστηκε σε περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Και η πρόβλεψη ότι αυτές οι τιμές θα αυξηθούν έχει ήδη γίνει - σε 7 χρόνια θα διπλασιαστούν. Η Apple θεωρείται η ναυαρχίδα σε αυτόν τον κλάδο. Έβγαλαν την τυπική έξοδο ήχου 3,5 mm. Και αυτή η απόφαση ανάγκασε τους ανταγωνιστές να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο. Και τότε κυκλοφόρησαν τα περίφημα AirPods - μια επαναστατική συσκευή στην κατηγορία της, αυτό που σήμερα αποκαλείται δικαίως «έξυπνη» τεχνολογία.

 

Σήμερα, τα ακουστικά διατίθενται σε διαφορετικά τμήματα. Τα gadget γυμναστικής και τα συστήματα παιχνιδιών παράγονται χωριστά. Μουσική, ψυχαγωγία, εικονική πραγματικότητα προκαλούν επίσης την κυκλοφορία ακουστικών ανάλογα με τις απαιτήσεις τους. Εδώ είναι οι κύριες τάσεις στη σύγχρονη αγορά ακουστικών.

 

  • Δεν είναι όλα τα νέα προϊόντα της Apple 100% επιτυχημένα, αλλά αυτή η εταιρεία είναι που ωθεί την αγορά προς τα εμπρός σήμερα - είναι αυτοί που εισήγαγαν τα πλήρως ασύρματα "αυτιά" και είναι οι εκπρόσωποι αυτής της εταιρείας που κατασκευάζουν νέες συσκευές για πραγματική χρήση και όχι για ενημερωμένο σχεδιασμό ή μικρή βελτίωση.
  • Η έμφαση δίνεται στα ακουστικά ακύρωσης θορύβου. Καταφέρνουν να συλλάβουν ήχους περιβάλλοντος, να δημιουργήσουν ένα αντίγραφό τους και να τους στείλουν στον ακουστικό αναλυτή. Όταν δύο κύματα έχουν επικάλυψη, υπάρχει μια αίσθηση σιωπής. Οι τεχνολογίες ενεργητικής ακύρωσης θορύβου εξελίσσονται και έρχονται, μεταξύ άλλων, στα μικρού μεγέθους ακουστικά in-ear που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σήμερα.
  • Ο κατασκευαστής βασίζεται στην ποιότητα του ήχου. Αυτό σημαίνει ότι η κούρσα για κανένα καλώδιο μπορεί να γίνει ακόμα δευτερεύουσα. Η αύξηση της ποιότητας της μουσικής που παίζεται είναι το κύριο σημείο αναφοράς στην αγορά.

 

 Και ακόμη πιο σημαντικό σήμερα είναι η ταχύτητα πρόσβασης σε βοηθούς φωνής, η μέγιστη ενεργή διάρκεια ζωής της μπαταρίας, καθώς και η ελάχιστη καθυστέρηση ήχου από την πηγή ήχου στη συσκευή λήψης. Θα ήθελα να πιστεύω ότι οι πιο ενδιαφέρουσες εξελίξεις των ακουστικών θα γίνουν τα επόμενα χρόνια.

 

 

ΠΗΓΗ

 

Ακολουθείστε το Dia-spora news για να μαθαίνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις ΠΗΓΗ To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς δεν φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας ασπάζεται βαθιά τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ από όλους τους πολιτικούς και επιστημονικούς χώρους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια