11 πρωτότυπα παχύφυτα που δεν μπορείτε να χάσετε αν είστε λάτρης αυτού του φυτού


πρωτότυπα παχύφυτα

Ο κατάλογος των παχύφυτων είναι πολύ εκτενής, ωστόσο, υπάρχει μια σειρά από δείγματα που είναι αυτά που βρίσκουμε σχεδόν πάντα σε καταστήματα ή βλέπουμε σε σπίτια. Αν προτιμάτε να είστε πρωτότυποι, θεωρήστε τον εαυτό σας λάτρη των παχύφυτων και θέλετε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα, αυτά πρωτότυπα παχύφυτα δεν μπορείτε να τα χάσετε. Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικά θεαματικά και διαφορετικά είδη, ώστε να ανακαλύψετε λίγα περισσότερα για αυτά. 

Μην αρκεστείτε στο πράσινο ή στα συνηθισμένα σχήματα, γιατί υπάρχουν εκπληκτικά χρώματα, σχήματα και μεγέθη. Δεν ανυπομονείς να τους δεις; Το επόμενο θα είναι ότι θα θελήσετε να τα αγοράσετε και να αρχίσετε να τα φροντίζετε ώστε να διακοσμούν τις γωνιές σας με όλη τους τη γοητεία.

Φράουλα Ice Succulent

πρωτότυπα παχύφυτα

Έχει ένα ελκυστικό όνομα και την εμφάνιση ενός τριαντάφυλλου με τα πέταλα αυτού του χρώματος και το περίεργο ανοιχτό σχήμα λουλουδιών του. Αλλά δεν είναι ούτε τριαντάφυλλο ούτε τρώγεται, αλλά μάλλον είναι ένα παχύφυτο που είναι τόσο περίεργο και όμορφο. 

La Echeveria Strawberry Ice είναι πραγματικά α μίνι παχύφυτο, γιατί έχει μήκος μόλις μια ίντσα. Όπως και τα υπόλοιπα παχύφυτα, αυτό λουλούδι πάγου φράουλα Θα τα πάει καλά δίπλα σε παράθυρο όπου δέχεται άφθονο έντονο έμμεσο φως και με σποραδικό πότισμα όταν το χώμα είναι στεγνό. Αν και μπορεί να συμβεί τα φύλλα να χάσουν το ροζ χρώμα τους. Αυτό θα ήταν μια ένδειξη ότι χρειάζεται περισσότερο νερό και περισσότερο φως.

διαυγές παχύφυτο

πρωτότυπα παχύφυτα

La διαυγές παχύφυτο έχει σχήμα σταγόνες βροχής, σαν να πότιζες και έπεσαν οι σταγόνες σχηματίζοντας ένα πανέμορφο ανοιχτό πράσινο φυτό, με μίξη πράσινου και λευκού χρώματος. 

Είναι όμορφο Το παχύφυτο προέρχεται από την Αφρική, αλλά θα απαιτεί νερό όταν φτάσει το καλοκαίρι, επομένως θα πρέπει να προσέχετε περισσότερο το πότισμα παρά όταν έχετε να κάνετε με άλλο είδος παχύφυτου. Το χειμώνα τα πράγματα αλλάζουν και δεν πρέπει να το ποτίζετε περισσότερο από μία φορά το μήνα. 

Είναι σύνηθες το διαυγές παχύφυτο να παράγει μικρά λευκά άνθη την άνοιξη και το καλοκαίρι. 

Conophytum bilobum ή παχύφυτο σε σχήμα καρδιάς

πρωτότυπα παχύφυτα

Υπάρχουν παχύφυτα που μοιάζουν με έργα τέχνης, όπως το λουλούδι πάγου φράουλα ή το Conophytum bilobumτου οποίου τα φύλλα έχουν σχήμα καρδιάς. Ιδανικό για ρομαντικούς, αν έχετε έναν σύντροφο που αγαπά τα φυτά, το να του δώσετε ένα από αυτά τα παχύφυτα θα είναι μια εξαιρετική δήλωση προθέσεων. 

Προέρχεται από τη Νότια Αφρική και χρειάζεται πολύ ήλιο, καθώς και πότισμα όταν το χώμα έχει στεγνώσει.

Senecio vitalis cristata ή ουρά γοργόνας

πρωτότυπα παχύφυτα

Επίσης από τη Νότια Αφρική έρχεται το παχύφυτο που ονομάζεται "Ουρά γοργόνας". Το σχήμα μας θυμίζει ακριβώς αυτό, μια ουρά ψαριού ή πιο ρομαντικά μιλώντας, μια ουρά γοργόνας, για να της δώσει λίγη επιπλέον μαγεία. Χρειάζεται άμεση ηλιακή ακτινοβολία και σποραδικό πότισμα, όταν το έδαφος απαιτεί νερό γιατί είναι ήδη στεγνό.

Sedum morganianum ή ουρά γαϊδάρου

πρωτότυπα παχύφυτα

Από την ουρά της γοργόνας στο ουρά γαϊδουριού, άλλος περίεργος και πρωτότυπο παχύφυτο μακριών μίσχων που πέφτουν σε καταρράκτη. Το σχήμα του μίσχου, μακρύ και με τα φύλλα σε σχήμα κόκκων ρυζιού, θυμίζει ουρά γαϊδάρου και εξ ου και το παρατσούκλι του. Αυτή τη φορά αντιμετωπίζουμε ένα είδος που κατάγεται από το Μεξικό και λατρεύει το φως του ήλιου.

Μια άλλη ποιότητα του Sedum είναι ότι το καλοκαίρι βγάζει άνθη που μπορεί να είναι κόκκινα ή ροζ. 

Η αυθεντική χυμώδης φεγγαρόπετρα

πρωτότυπα παχύφυτα

Το βοτανικό όνομα αυτού του δείγματος είναι Pachyphytum oviferum. Τραβούν την προσοχή στρογγυλεμένα φύλλα διαφόρων χρωμάτων, πάντα μέσα παστέλ αποχρώσεις, που κυμαίνονται από ροζ έως γκρι, μωβ και μπλε. Έχουν σχήμα σαν χρωματιστές πέτρες και μπορούν να υπερηφανεύονται για μια ασημί πατίνα που τα κάνει να εξετάζονται πέτρες του φεγγαριού

Είναι ένα άλλο είδος από το Μεξικό, που θα ζητήσει πολύ ήλιο και νερό μόνο όταν στεγνώσει.

Greenovia dodrantalis: πιο χυμώδη τριαντάφυλλα

πρωτότυπα παχύφυτα

Έχουμε ξαναδεί ένα άλλο παχύφυτο που έμοιαζε με τριαντάφυλλο, αλλά δεν είναι το μόνο, γιατί έχουμε και το Greenovia dodrantalis. Με αυτή την ευκαιρία, έχουμε τις καταβολές πιο κοντά, στα Κανάρια Νησιά. 

Το κοιτάμε και μας φέρνει στο μυαλό ένα τριαντάφυλλο, αλλά και μια αγκινάρα χάρη στο σχήμα του λουλουδιού και το πράσινο χρώμα του. Η διαφορά είναι ότι αποκτά ροζ χρώμα. 

Είναι ένα είδος που απαιτεί πολύ ήλιο και, όπως συνηθίζεται στα παχύφυτα, δεν χρειάζεται σχεδόν καθόλου νερό. 

Aeonium arboreum Zwartkop

πρωτότυπα παχύφυτα

Άλλο ένα χρωματιστό παχύφυτο αλλά, αυτή τη φορά, μαύρο. Είναι το Aeonium arboreum Zwartkop. Είναι ένα μεγάλο είδος, του οποίου ο βλαστός μπορεί να φτάσει μέχρι και ένα μέτρο σε ύψος. Τα φύλλα του λουλουδιού έχουν σχήμα κουπί και σκούρο χρώμα. 

Αυτό το παχύφυτο χρειάζεται ίσα μέρη νερού και πολύ ήλιο. Ιδιαίτερα θα ζητήσει πότισμα όταν είναι πιο ζεστό.

Dragon Eye

πρωτότυπα παχύφυτα

Ένα άλλο πρωτότυπο και σπάνιο παχύφυτο είναι αυτό που ονομάζεται "Dragon Eye". Αναδεικνύουν τα δικά τους λουλούδια σε σχήμα καμπάνας και βυσσινί χρώματα που ελκύουν με το σκούρο χρώμα τους ακριβώς στο κέντρο. Χρειάζεται πολύ φως και τροπική θερμοκρασία, μεταξύ 15º και 30º. 

Φυτό νεφρίτη

πρωτότυπα παχύφυτα

Περίεργο και πολύ όμορφο είναι το ζουμερός Φυτό νεφρίτη, ειδικά όταν ανθίζει, με άνθη σε σχήμα αστεριού, μικρά σε μέγεθος και λευκά και ροζ χρώματα. Μια άλλη ιδιότητα είναι ότι μεγαλώνει μέχρι και 2 μέτρα αν είναι καλά περιποιημένο, ώστε να θυμίζει σχεδόν δέντρο. 

Ως παχύφυτο, του αρέσει ο ήλιος, ωστόσο, ανέχεται καλά τον παγετό αρκεί να μην είναι πολύ επιθετικό. 

Gymnocalycium mihanovichii ή κάκτος φεγγαριού

πρωτότυπα παχύφυτα

Ένα κοκκινωπό στέλεχος γνωστό ως κάκτος του φεγγαριού. Αυτή τη φορά, είναι ένα είδος από την Αργεντινή και την Παραγουάη. Βγάζει λευκά έως κίτρινα άνθη σε πρασινωπή απόχρωση που ανθίζουν την άνοιξη και το καλοκαίρι και έχουν σχήμα καμπάνας.  

Αυτά είναι 11 αυθεντικά παχύφυτα που δεν μπορείτε να χάσετε αν είστε λάτρης αυτού του φυτού και τις πιο χαρακτηριστικές του λεπτομέρειες. Ποιο σας εξέπληξε περισσότερο; Καλλιεργείτε κάποιο από αυτά τα δείγματα; Ποιο έχεις αποφασίσει; Πείτε μας και μοιραστείτε μαζί μας το πάθος σας για τα παχύφυτα. 

 

ΠΗΓΗ

 

 

Ακολουθείστε το Dia-spora news για να μαθαίνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις ΠΗΓΗ To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς δεν φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας ασπάζεται βαθιά τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ από όλους τους πολιτικούς και επιστημονικούς χώρους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια