Οι Αμερικανοί θα πρέπει να επιλέγουν, αν θα φάνε, αν θα πληρώσουν φόρους, ή αν θα αγοράσουν φάρμακα...

 


 Της Ιωάννας Υψηλάντη
Ο Γερουσιαστής Ραντ Πωλ μπλόκαρε το νομοσχέδιο, για την χρηματική "βοήθεια", προς την... Ουκρανία, ύψους 40 δις δολ.


"Ορκίστηκα πίστη στο Σύνταγμα των ΗΠΑ, όχι σε οποιοδήποτε ξένο κράτος, είπε ο γερουσιαστής.
"Δεν μπορούμε να σώσουμε την Ουκρανία ενώ καταδικάζουμε την οικονομία των ΗΠΑ. Η μεγαλύτερη απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα είναι το δημόσιο χρέος,(επίσημο 30 τρις δολ. και ανεπίσημο 57 τρις δολ.) ο πληθωρισμός (8,3%) και η κατάρρευση του δολαρίου (1 ρούβλι αντιστοιχεί σε 65 δολ., από τα 140, που ήταν στην αρχή του πολέμου)".


Οι συνεχείς "βοήθειες" των ΗΠΑ, προς την Ουκρανία, έχουν ταυτόχρονα εξαντλήσει, τόσο το πολεμικό, όσο και το ενεργειακό απόθεμα των ΗΠΑ, που έχει φτάσει στα κατώτερα επίπεδα 20ετίας. Για να επανακάμψει θα χρειαστούν εκατοντάδες δις και πολλές οικονομικές θυσίες των πολιτών.


 Για τα εκατομμύρια των Αμερικανών δεν προβλέπεται καμία ελάφρυνση, στο κόστος ζωής τους.


Ο πληθωρισμός έχει χτυπήσει "κόκκινο" 40ετίας και αυτό σημαίνει ότι κάθε Αμερικανός ξοδεύει, σήμερα, 450 δολ. παραπάνω από πέρυσι. Μεταξύ των μεγαλύτερων κινητήριων δυνάμεων του πληθωρισμού είναι οι κατοικίες και οι κοινοτικές υπηρεσίες (αύξηση 5,1%), τα τρόφιμα (αύξηση σχεδόν 10%).


Τα εισιτήρια των αεροπορικών εταιριών αυξήθηκαν, κατά 18,6%, η μεγαλύτερη αύξηση των 60 τελευταίων ετών, ενώ η βενζίνη έφτασε στα 4,5 δολ. το γαλόνι.
Οι Αμερικανοί θα πρέπει να επιλέγουν, πλέον, αν θα φάνε, αν θα πληρώσουν φόρους, ή αν θα αγοράσουν φάρμακα.


Πάντως, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία! "Οι κυρώσεις λειτουργούν", σε όλον τον "ελεύθερο" κόσμο!😂😂😂

 

Ακολουθείστε το Dia-spora news για τις σημαντικότερες ειδήσεις από Ελλάδα και Εξωτερικό

 

ΠΗΓΗ 



To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς δεν φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας ασπάζεται βαθιά τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ από όλους τους πολιτικούς και επιστημονικούς χώρους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια