ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Σεισμός στην περιοχή της Στουτγκάρδης

 

 Σεισμός στη Στουτγάρδη

 Πολλοί άνθρωποι μέσα και γύρω από τη Στουτγάρδη το αισθάνθηκαν ξεκάθαρα τα ξημερώματα της Τρίτης: Η γη σείστηκε στη Βάδη-Βυρτεμβέργη. Η υπηρεσία σεισμού Southwest έλαβε περισσότερες από 2000 αναφορές. Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, η γη σείστηκε τα ξημερώματα της Τρίτης. Ενώ αρχικά συζητήθηκε σεισμός μεγέθους 3,7, η τιμή πλέον διορθώθηκε σε 3,9, δήλωσε η Andrea Brüstle από τη νοτιοδυτική σεισμολογική υπηρεσία. Τι σημαίνει αυτό? Η σεισμολόγος είπε το πρωί της Τρίτης ότι ο σεισμός «έγινε αισθητός σε μεγάλα μέρη της Βάδης-Βυρτεμβέργης». Ο σεισμός στις 0.25 π.μ., ο οποίος είχε το επίκεντρό του στην περιοχή Burladingen / Jungingen στο Zolleralbkreis της Βάδης-Βυρτεμβέργης, τρόμαξε τους κατοίκους. «Έχουμε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο στον ιστότοπό μας, όπου οι άνθρωποι μπορούν να αναφέρουν το πόσο έντονα ένιωσαν τον σεισμό και τον τρόμο», εξηγεί. Περισσότερες από 2000 αναφορές ελήφθησαν από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη – υπήρξαν επίσης ορισμένες από τη Στουτγκάρδη.

 Περίπου μιάμιση ώρα αργότερα, περίπου στις 3:00 π.μ., η γη σείστηκε ξανά. Αυτή τη φορά το επίκεντρο ήταν στην περιοχή Albstadt, επίσης και στην περιοχή Zollernalb. Το 1987 σημειώθηκε ένας σοβαρός σεισμός με μέγεθος 5,7, ο οποίος έπληξε πολλά σπίτια μέσα και γύρω από το Albstadt.

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποίησαν την υπηρεσία μηνυμάτων Twitter για να αναφέρουν ότι ο σεισμός έγινε αισθητός κατά τη διάρκεια της νύχτας. Άλλοι, προφανώς κοιμούνταν βαθιά – και θα ήθελαν να έχουν ζήσει τον σεισμό. Μερικοί χρήστες παραπέμπουν στο έτος του κορωνοϊού και αναρωτιούνται τι άλλο τους επιφυλάσσει το 2020.

πηγη




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια