Γερμανία : Αυξάνονται οι νεκροί από την επίθεση – Ανάμεσά τους και ένα βρέφος

 

 Γερμανία : Αυξάνονται οι νεκροί από την επίθεση – Ανάμεσά τους και ένα βρέφος

 Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς στην πόλη Τρίερ της Γερμανίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά 15 άνθρωποι και να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο. Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για τροχαίο ή επίθεση. Μεγάλο μέρος της πόλης έχει αποκλειστεί από την αστυνομία. Στην πρώτη επίσημη ανακοίνωση που έκανε η αστυνομία, γνωστοποίησε ότι ο συλληφθείς είναι άνδρας 51 ετών, από την περιοχή του Τρίερ-Ζάαρμπουργκ και ότι το αυτοκίνητο είναι στο έλεγχο της αστυνομίας. Επίσης, κάλεσε τους πολίτες να μην ανεβάζουν φωτογραφίες και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ότι θα τους δοθεί σύντομα μια πλατφόρμα ώστε να βοηθηθούν οι αρχές στις έρευνές τους.


 

Με άλλη ανάρτησή της στο Twitter η αστυνομία του Τρίερ ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετοί νεκροί -έχουν επιβεβαιωθεί νωρίτερα δύο θάνατοι- και ότι προτεραιότητα είναι η φροντίδα των τραυματιών. Επίσης ανακοινώθηκε ότι θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου. Η πρωθυπουργός του κρατιδίου της Ρηνανίας-Παλατινάτου, Μαλού Ντάιερ εξέφρασε τη «φρίκη της» για το συμβάν και δήλωσε ότι θα πάει στο Τρίερ, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Ρότζερ Λέβεντς έχει ήδη ξεκινήσει από το Μάιντς για την πόλη.

 Σύμφωνα με την αστυνομία της πόλης, στο σημείο του περιστατικού, σε πεζόδρομο στο κέντρο της, βρίσκονται δυνάμεις της και σωστικά συνεργεία. Επίσης κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή, ενώ κλήθηκαν οι γονείς να πάρουν τα παιδιά από το σχολείο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βόλφραμ Λίμπε, πιθανώς να πρόκειται για περίπτωση ανθρώπου που οδηγούσε σε κατάσταση αμόκ. Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Lokalo», ο συλληφθείς οδηγούσε αυτοκίνητο μάρκας Range Rover, το οποίο κατευθύνθηκε προς στο πλήθος με ταχύτητα άνω των 70 χλμ./ώρα. Το όχημα στην τρελή πορεία του κατέστρεψε πάγκους καταστημάτων της αγοράς. Να αναφέρουμε ότι το Τρίερ (Ρηνανία-Παλατινάτο) είναι ιστορική πόλη της νοτιοδυτικής Γερμανίας και γενέτειρα του Καρλ Μαρξ, βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Λουξεμβούργο. Η κυβέρνησή του είναι από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.
 


Τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και 15 τραυματίες άφησε πίσω του ο οδηγός που έπεσε νωρίτερα σήμερα με το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης Τριρ, στην Ρηνανία – Παλατινάτο, σκορπώντας τον τρόπο στη γερμανική πόλη. Μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται και ένα βρέφος. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης είναι 52 ετών, Γερμανός και κάτοικος της περιοχής και έχει συλληφθεί.

 Αναζητούν τα κίνητρα 

Τα κίνητρά του ωστόσο παραμένουν ασαφή, ενώ γίνεται λόγος για «κατάσταση αμόκ».

 «Θα πρέπει να ρωτήσουμε τον δράστη και αυτό είναι για την ώρα δύσκολο» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας. Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης οδήγησε εσκεμμένα το μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητό του προς τους ανθρώπους που βρίσκονταν στον πεζόδρομο, ενώ κινείτο επί σχεδόν ένα χιλιόμετρο με ταχύτητα 70-80 χλμ/ώρα, την οποία δεν ανέκοψε.

 «Κάποιοι άνθρωποι πετάχτηκαν στον αέρα από την σύγκρουση» δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

πηγη

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ:

ΑΠΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΦΙΛΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΤΟ 5 ΜΗΝΩΝ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΤΟΥ ΕΝΩ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΒΑΡΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΑΣ.

ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΜΠΙΘΑ

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια