Πόλεμος στην Ουκρανία: Αντιστέκεται ο ουκρανικός στρατός στη ρωσική εισβολή – Η εικόνα από τα μέτωπα των μαχών

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αντιστέκεται ο ουκρανικός στρατός στη ρωσική εισβολή – Η εικόνα από τα μέτωπα των μαχών

 

Ο απολογισμός της ημέρας από το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας

Για τρίτη ημέρα μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, με τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να προβάλλουν σθεναρή αντίσταση στα ρωσικά στρατεύματα.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, ο απολογισμός από τα μέτωπα των μαχών είναι ο εξής:

«Βραδινή ενημέρωση από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις:

– Στο Χάρκοβο κατάφεραν να αποκρούσουν τις ρωσικές επιθέσεις και η πόλη βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας. Πολλά ρωσικά οχήματα, όπως τανκς και τεθωρακισμένα, καταστράφηκαν. Υπάρχουν ζημιές σε σπίτια και θύματα.

– Στο Sumy, η κατάσταση είναι υπό τον έλεγχο των υπερασπιστών της Ουκρανίας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας (Σάββατο 26/2) σημειώθηκαν βομβαρδισμοί, ενώ υπάρχουν θύματα. Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν μία αυτοκινητοπομπή εχθρικών οχημάτων με καύσιμα και δύο Ρώσοι συνελήφθησαν αιχμάλωτοι.

– Στην περιοχή του Λουγκάνσκ, οι εχθροί (σ.σ. Ρώσοι) συνεχίζουν να καταλαμβάνουν οικισμούς, μετακινούμενοι από το Μπέλγκοροντ προς το Σταρομπίλσκ. Οι Ρώσοι δεν κατάφεραν να φτάσουν στα σύνορα των Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ, όπου ο ουκρανικός στρατός έχει ισχυρή άμυνα.

– Στην Αχτίρκα οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις απέτρεψαν τις ρωσικές από το να καταλάβουν την πόλη. Το κατεστραμμένο τοπικό θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο έχει τώρα ξεκινήσει και πάλι τις εργασίες του. Σύμφωνα με πληροφορίες, έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τους βομβαρδισμούς.

– Διαδηλώσεις των κατακτητών από τη Λευκορωσία παρατηρούνται στην περιοχή Volyn.

– Στο Skadovsk και κοντά στο Kherson στο Goly Pristan, ο εχθρός κατάφερε προσωρινά να περάσει τα σύνορα. Δίνονται σκληρές μάχες, οι αμυντικές δυνάμεις δεν επιτρέπουν στον εχθρό να αποκτήσει βάση.

– Στη Μαύρη Θάλασσα, οι ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος Su-30 SM. Η άμυνα των νότιων συνόρων της Ουκρανίας συνεχίζεται».

 

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια