ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Συγκλονίζουν τα βίντεο από το χτύπημα της πολυκατοικίας (Δείτε τα συγκλονιστικά βίντεο)

 

Δύο πύραυλοι έπληξαν περιοχές νοτιοδυτικά στο Κίεβο στην Ουκρανία σήμερα Σάββατο, σύμφωνα με ανταποκριτή του Reuters.

Ένας από τους πυραύλους προσγειώθηκε στην περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο του Ζουλιάνι, σημείωσε. Ένας άλλος μάρτυρας είπε ότι οι πύραυλοι έπληξαν περιοχή κοντά στην πλατεία της Σεβαστούπολης, ενώ η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ένας από τους πυραύλους έπληξε σύμπλεγμα κατοικιών.

Δείτε τα συγκλονιστικά βίντεο

— NEXTA (@nexta_tv) February 26, 2022

 

Σύμφωνα με το BBC που επικαλείται πληροφορίες από σύμβουλο του υπουργείου Εσωτερικών, δεν υπάρχουν νεκροί από το χτύπημα πυραύλου ή ρουκέτας στην πολυκατοικία στο Κίεβο.

Την ίδια ώρα κάτοικος της πολυκατοικίας αναφέρει ότι η οικογένειά του επέζησε «από θαύμα», αλλά η γυναίκα του και ο γιος του έχουν σπασμένα πόδια.

 

Συγκλονιστικές είναι και οι φωτογραφίες που έρχονται στη δημοσιότητα κατά την επιχείρηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής στην πολυκατοικία που χτυπήθηκε. Δείτε κάποιες από τις πιο χαρακτηριστικές:

 

 

 


Για τις ρωσικές απώλειες

Ο ουκρανικός στρατός υποστηρίζει ότι 3.500 χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες είναι νεκροί μέχρι τώρα και άλλοι 200 έχουν πιαστεί αιχμάλωτοι.

Επίσης, η Ουκρανία υποστηρίζει ότι η Ρωσία έχει χάσει 14 αεροσκάφη, 8 ελικόπτερα και 102 τανκς. Το BBC αναφέρει ότι δεν έχει καταφέρει να επιβεβαιώσει αυτά τα νούμερα.

Η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως περιοχές κοντά στις πόλεις Σούμι, Πολτάβα και Μαριούπολη επλήγησαν από αέρος, με πυραύλους ρωσικούς πυραύλους κρουζ Kalibr να εκτοξεύονται εναντίον της χώρας από τη Μαύρη Θάλασσα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας γνωστοποίησε πως Ουκρανοί χτύπησαν κατοικημένες περιοχές και υπάρχουν θύματα. Αναλυτικότερα, το ρωσικό υπουργείο: «Στις 10:30 π.μ. της 26ης Φεβρουαρίου, Ουκρανοί εθνικιστές βομβάρδισαν κατοικημένες περιοχές της πόλης Σταρομπέλσκ χρησιμοποιώντας συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης. Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά στην πόλη, υπάρχουν καταστροφές κατοικιών και υπάρχουν και απώλειες αμάχων».

 

Δείτε live εικόνα από το Κίεβο


 ΠΗΓΗ

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια