Γαλλία: Μπλόκο σε ρωσικό πλοίο λόγω κυρώσεων

Το γαλλικό πολεμικό ναυτικό αναχαίτισε ρωσικό φορτηγό πλοίο στη Μάγχη με προορισμό τη ρωσική πόλη της Αγίας Πετρούπολης, σύμφωνα με το BBC.

 

Πλοίο στην θάλασσα 

 

Γάλλοι αξιωματούχοι είπαν στο BBC ότι το πλοίο αναχαιτίστηκε σύμφωνα με τις νέες κυρώσεις της ΕΕ και είπαν ότι έχει ανακατευθυνθεί στο βόρειο λιμάνι της Boulogne-Sur-Mer.

 

«Ένα ρωσικό φορτηγό πλοίο μήκους 127 μέτρων που ονομάζεται «Baltic Leader» που μεταφέρει αυτοκίνητα αναχαιτίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας από το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό στη Μάγχη και συνόδευσε στο λιμάνι της Boulogne-Sur-Mer στη Βόρεια Γαλλία», δήλωσε ο αξιωματούχος.

 

«Μεταφέρθηκε στο γαλλικό λιμάνι μετά από αίτημα της γαλλικής κυβέρνησης επειδή υπάρχει υποψία ότι ανήκει σε εταιρεία που στοχεύει τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Μόσχας. Οι γαλλικές συνοριακές δυνάμεις ερευνούν αυτήν τη στιγμή το φορτηγό πλοίο. Το πλήρωμα του "Baltic Leader" έχει συνεργάζεται με τις γαλλικές αρχές», πρόσθεσε

 

Η ρωσική πρεσβεία στη Γαλλία ζητά εξηγήσεις από τις γαλλικές αρχές σχετικά με την κατάσχεση, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

 

ΠΗΓΗ

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια