ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ-ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ: Νέο τελεσίγραφο φαρμακοποιών σταματούν το Σάββατο τη διανομή δωρεάν self test

 Νέο τελεσίγραφο φαρμακοποιών σταματούν το Σάββατο τη διανομή δωρεάν self test

 

Την διακοπή της δωρεάν χορήγησης των self test από τα φαρμακεία των μελών του από την 19η Ιουνίου 2021 χωρίς περαιτέρω παράταση, αποφάσισε το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής χαρακτηρίζοντας τα αυτοδιαγνωστικά τεστ αναξιόπιστα. Τι λέει ο κ. Μιχάλης Ζαννέτος, ταμίας Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης LIVENEWS.

Οι Φαρμακοποιοί του λεκανοπεδίου καταγγέλλουν την αξιοπιστία των αυτοδιαγνωστικών τεστ, την στιγμή βέβαια που έχουν διατεθεί από τα φαρμακεία εκατομμύρια δωρεάν self test και η διαδικασία βρίσκεται ούτως ή άλλως σε πορεία ολοκλήρωσης.

«Αυτό είναι απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής εμείς ενημερωθήκαμε σήμερα. Δεν ξέρουμε σε ποια στοιχεία βασίστηκε. Μιλάει για ένα 90% των θετικών τεστ που βγήκαν ψευδώς θετικά. Αυτό είναι ένα θέμα που οι αρμόδιοι φορείς θα κρίνουν αν είναι αναγκαίο να γίνονται αυτά τα τεστ. Πάντα υπάρχουν ψευδώς θετικά κι αρνητικά τεστ.

Είναι ανακοίνωση που εκφράζει τον συγκεκριμένο σύλλογο. Δεν ξέρουμε σε ποια στοιχεία βασίστηκαν. Το ψευδώς θετικό αφού θα γίνει το δεύτερο τεστ για να το επιβεβαιώσει είναι λιγότερο επικίνδυνο.

ΠΗΓΗ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια