ΗΠΑ: ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑ 200% ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΤΑ COVID


H χρήση της υδροξυχλωροκίνης (HCQ) και της αζιθρομυκίνης (AZM) με προσαρμοσμένο το βάρος βελτίωσε την επιβίωση των  ασθενών με COVID-19 κατά σχεδόν 200 τοις εκατό.

Η μελέτη, η οποία δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους, βασίστηκε σε επανεξέταση 255 ασθενών με επεμβατικό μηχανικό αερισμό (IMV) κατά τους δύο πρώτους μήνες της πανδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, όταν ο συνδυασμός HCQ / AZM χορηγήθηκε σε χαμηλότερες δόσεις για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19, ο κίνδυνος θανάτου ήταν πάνω από τρεις φορές υψηλότερος.

«Διαπιστώσαμε ότι όταν οι αθροιστικές δόσεις δύο φαρμάκων, HCQ και AZM, ήταν πάνω από ένα ορισμένο επίπεδο, οι ασθενείς είχαν ποσοστό επιβίωσης 2,9 φορές τους άλλους ασθενείς», σημείωσαν οι συγγραφείς της μελέτης.

«Χρησιμοποιώντας την αιτιώδη ανάλυση και λαμβάνοντας υπόψη την αθροιστική δόση προσαρμοσμένη στο βάρος, αποδεικνύουμε τη συνδυασμένη θεραπεία,> 3 g HCQ και> 1 g AZM αυξάνει σημαντικά την επιβίωση σε ασθενείς με COVID με IMV και ότι η σωρευτική δόση HCQ> 80 mg / kg λειτουργεί πολύ καλύτερα, "  έγραψαν.

Ενώ οι συγγραφείς αναγνώρισαν ότι, δεδομένου ότι οι ασθενείς με υψηλότερες δόσεις HCQ είχαν υψηλότερες δόσεις AZM, «δεν μπορούν να αποδώσουν αποκλειστικά την αιτιώδη επίδραση στη θεραπεία συνδυασμού HCQ / AZM».

«Ωστόσο, είναι πιθανό το AZM να συμβάλλει σημαντικά σε αυτήν την αύξηση του ποσοστού επιβίωσης. Δεδομένου ότι η θεραπεία με υψηλότερη δόση HCQ / AZM βελτιώνει την επιβίωση κατά περίπου 200 [τοις εκατό] σε αυτόν τον πληθυσμό, τα δεδομένα ασφαλείας είναι διαδεδομένα », πρόσθεσαν.

Η υδροξυχλωροκίνη - ένα αντιφλεγμονώδες και αντι-ελονοσιακό φάρμακο - ήταν μια από τις πιο αμφισβητούμενες θεραπείες για το COVID-19 σε όλη την πανδημία.

Ένας φαρμακοποιός που εμφανίζει ένα κουτί υδροξυχλωροκίνη
Ένας φαρμακοποιός που εμφανίζει ένα κουτί με δισκία υδροξυχλωροκίνη (HCQ) στο κατάστημά του στο Χαϊντεραμπάντ στις 28 Απριλίου 2020. (Noah Seelam / AFP μέσω Getty Images)

Το φάρμακο εγκρίθηκε από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) το 1955 για τη θεραπεία και την πρόληψη της ελονοσίας. Επίσης συνταγογραφείται για λύκο και ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Ενώ το FDA χορήγησε αρχικά στο HCQ μια άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης (EUA) για τη θεραπεία του COVID-19 τον Μάρτιο του 2020, ο οργανισμός την ανάφερε στις 25 Ιουνίου 2020, επειδή τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι «είναι απίθανο να είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία του COVID-19» και ότι οι πιθανοί κίνδυνοι υπερέβαιναν τα οφέλη.

Η ανατροπή του FDA ήρθε στο επίκεντρο μιας μελέτης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο διαπίστωσε ότι το HCQ είχε χαμηλές επιδόσεις στα πρωτόκολλα ρουτίνας θεραπείας.

«Δυστυχώς, προβλήματα στις ερευνητικές μεθοδολογίες που αξιολογούν την αποτελεσματικότητα και τους κινδύνους του HCQ έχουν αφήσει καθυστερημένες αμφιβολίες», έγραψε ο Δρ Joseph Mercola, ένας οστεοπαθητικός γιατρός, σε άρθρο του The Epoch Times . «Αυτά τα προβλήματα περιλαμβάνουν αμφισβητήσιμη δοσολογία», πρόσθεσε.

Ορισμένοι, όπως ο εισηγητής του TheEpochTimes, Roger L. Smith, υποστήριξαν ότι  μελέτες σχετικά με τη χρήση του HCQ για τη θεραπεία του COVID-19 πολιτικοποιήθηκαν από τους αντιπάλους του πρώην προέδρου Donald Trump, ο οποίος υποστήριξε τη χρήση συγκεκριμέν ης αγωγής.

 

ΠΗΓΗ

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια