Bitcoin: Tο 2020 η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε κατά 170%, με πρόβλεψη μέχρι το τέλος του 2021 να φτάσει $ 100k

 

 

Τον Δεκέμβριο του 2021 είδε το εικονικό νόμισμα Bitcoin να έχει την υψηλότερη εμπορική του αξία μέχρι στιγμής. Αυτό ανακοινώθηκε την 1η Δεκεμβρίου όταν το Bitcoin διαπραγματεύτηκε στα 19.920,53 $. Ένα τέτοιο επίτευγμα ήταν θεαματικό λαμβάνοντας υπόψη το οικονομικό χάος που προκλήθηκε από την πανδημία COVID-19. Ως εκ τούτου, υπήρχαν πολλοί στο χώρο συναλλαγών κρυπτογράφησης που έχουν προτείνει ότι το Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει στην αξία συναλλαγής 100.000 $ μέχρι το τέλος του 2021.

Ωστόσο, δεδομένου του ασταθούς ρεκόρ συναλλαγών του Bitcoin, υπάρχουν πολλοί που υποδηλώνουν ότι θα μπορούσαν να περάσουν πολλά χρόνια πριν το cryptocurrency φτάσει τα 100.000 $. Αυτό συνδυάστηκε με σχόλια κορυφαίων οικονομικών στοιχείων, όπως ο κυβερνήτης της Τράπεζας της Αγγλίας, Andrew Bailey, λέγοντας ότι το crypto είχε μικρή εγγενή αξία και προειδοποίησε ότι οι άνθρωποι μπορούν να «χάσουν όλα τα χρήματά τους» εάν επενδύσουν σε Bitcoin.

Πουθενά δεν ήταν ορατό ότι το Bitcoin θα έφτανε το υψηλότερο ρεκόρ αξίας συναλλαγών τον Δεκέμβριο του 2017. Αυτό έδειξε ότι η αξία του Bitcoin έσπασε όλες τις υπάρχουσες εγγραφές για το cryptocurrency. Αλλά από τότε, η αξία του Bitcoin μειώθηκε κατά περισσότερο από 80 τοις εκατό μέσα σε ένα χρόνο. Αυτό οδήγησε στην τιμή διαπραγμάτευσης του Bitcoin στα 3.200 $.

Αυτή η ακραία αστάθεια σημαίνει ότι το Bitcoin αντιμετωπίστηκε επανειλημμένα με καχυποψία στις παραδοσιακές χρηματοπιστωτικές αγορές. Σε τελική ανάλυση, οι επιχειρήσεις που διαπραγματεύονται σε Bitcoin θα αντιμετώπιζαν κατάρρευση μετά από μια τόσο καταστροφική πτώση της αξίας.

 Πώς κερδίζω δωρεάν Bitcoin?

Ωστόσο, η ταχεία άνοδος της αξίας του Bitcoin σήμαινε ότι παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να μπουν οι άνθρωποι στις επενδύσεις. Υπήρξε μια δραματική αύξηση των πόρων Bitcoin όπως το www.bitreviews.com που στοχεύουν να βοηθήσουν τους επενδυτές να βρουν μια ασφαλή και δίκαιη πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων. Αυτό σήμαινε ότι περισσότεροι επενδυτές από ποτέ συνεισφέρουν στο να τροφοδοτήσουν τις δραματικές πρόσφατες αυξήσεις στην αξία συναλλαγών για το Bitcoin.

Μόνο το 2020, η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε κατά 170%.

Αυτό είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων που περιλαμβάνουν το γεγονός ότι το PayPal έλαβε την απόφαση να επιτρέψει στους χρήστες του να αγοράσουν και να πουλήσουν κρυπτονομίσματα. Εκτός από αυτό, πολλά βασικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν αρχίσει να βλέπουν τα κρυπτονομίσματα πιο ευνοϊκά. Αυτό συμβαίνει επειδή πιστεύεται ότι οι επενδυτές θεωρούν τώρα ότι το Bitcoin είναι μια ασφαλής επιλογή εν μέσω της οικονομικής αβεβαιότητας που προκαλείται από την τρέχουσα πανδημία.

Πουθενά αυτό δεν φαίνεται καλύτερα από ότι όταν οι βασικοί πάροχοι της Wall Street, όπως οι Guggenheim Partners, αποφάσισαν να ξοδέψουν 530 εκατομμύρια δολάρια σε επενδυτικά καταπιστεύματα που εκτίθενται σε μεγάλο βαθμό σε Bitcoin. Τέτοιες κινήσεις υποδηλώνουν ότι οι μειώσεις στην αξία που υπέστη το Bitcoin δεν αρκούν για να σταματήσουν τα κρυπτονομίσματα να απολαμβάνουν σταθερή αύξηση της αξίας τους, τους επόμενους 12 μήνες.

Δεν είναι μόνο το Bitcoin που έχει διανύσει μια σπουδαία χρονιά. Παρόμοια κρυπτονομίσματα όπως το Ripple, το LiteCoin και το Ethereum παρουσίασαν επίσης ραγδαία ανάπτυξη εν μέσω της κοινωνικής και οικονομικής αναταραχής του 2020. Όλα αυτά υποδηλώνουν ότι τα κρυπτονομίσματα αποτελούν πλέον κανονικό μέρος πολλών επενδυτικών χαρτοφυλακίων.

Με την εξισορρόπηση των ευμετάβλητων κρυπτονομισμάτων όπως το Bitcoin έναντι πιο μετρημένων προϊόντων, όπως ο χρυσός και άλλα πολύτιμα μέταλλα, οδηγήθηκαν οι επενδυτές στην πεποίθηση ότι τα cryptos αποτελούν μέρος ενός καλά διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου επενδύσεων. Μεγάλο μέρος του μέλλοντος του Bitcoin εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο τα κυβερνητικά και τραπεζικά ιδρύματα ρυθμίζουν τα κρυπτονομίσματα.

Προηγουμένως υπήρξε ένας έντονος σκεπτικισμός για το Bitcoin, ότι προσφέρει οτιδήποτε άλλο εκτός από ένα κερδοσκοπικό πλεονέκτημα. Τέτοιες απόψεις ήταν ευρέως αποδεκτές μεταξύ της κυβέρνησης Τραμπ, αλλά υπάρχουν ελπίδες ότι η νέα προεδρία των ΗΠΑ θα μπορούσε να είναι πιο εξυπηρετική για τέτοια νέα οικονομικά μοντέλα. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, και αυτό είναι ότι το Bitcoin θα δημιουργήσει πολύ περισσότερα πρωτοσέλιδα το 2021.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια