Real estate: Nέα επένδυση της Ten Brinke στην Ερμού – Ποιό ακίνητο θα αξιοποιηθεί


To διατηρητέο της Ερμού που θα αξιοποιηθεί από την Ten Brinke

Ιδιαίτερα δραστήρια, παρά την πανδημία, εμφανίζεται η ελληνική θυγατρική της Ten Brinke, με πλήθος νέων πρότζεκτ στα σκαριά ή ήδη σε υλοποίηση. Ένα από τα νέα πρότζεκτ που αναμένεται να ξεκινήσει αφορά την αξιοποίηση του διατηρητέου στην Ερμού.

Το συγκεκριμένο ακίνητο, χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο από το 1985 αλλά ουσιαστικά εγκαταλελειμένο, βρίσκεται στον αριθμό 76 της Ερμού και ανήκει στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, στον οποίο πέρασε ως κληροδότημα (κληροδότημα Γιαβάση).

Πλέον, έχει μισθωθεί από την εταιρεία MILORA, θυγατρική της Ten Brinke Ελλάδας, για 10 χρόνια, με στόχο την αξιοποίηση του ακινήτου. Αυτή περιλαμβάνει την χρήση του ισογείου και υπογείου ως κατάστημα και των ορόφων ως κατάλυμα (ενοικιαζόμενα διαμερίσματα).

Το κτίριο, ηλικίας άνω των 100 ετών, είναι κατασκευασμένο από πέτρα και διαθέτει στέγη με κεραμίδια και μεσοπάτωμα από ξύλο. Έως το 2000 φιλοξενούσε καταστήματα αλλά στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε καθώς φυσικές καταστροφές (ο σεισμός του 1999 και πυρκαγιά) το μετέτρεψαν σε κουφάρι.

Σύμφωνα με τα πλάνα της εταιρείας, θα αποκατασταθούν οι όψεις του κτιρίου με διατήρηση του κελύφους και ανάδειξη των αρχιτεκτονικών του χαρακτηριστικών. Το εσωτερικό θα αναδιαμορφωθεί πλήρως, θα προστεθούν δύο ακόμη όροφοι και στην κορυφή θα δημιουργηθεί φυτεμένο δώμα και χώρος 25 τ.μ.

Μάλιστα, όσον αφορά το θέμα του υπογείου, υπήρξε αίτημα της εταιρείας προς το Δήμο να τροποποιηθεί η σύμβαση μίσθωσης με πρόβλεψη για μειωμένο μίσθωμα για συγκεκριμένη χρονική περίοδο (για 2 χρόνια αρχής γενομένης από την 1η Σεπτεμβρίου 2021) λόγω της μεγάλης πιθανότητας να βρεθούν αρχαιότητες κατά τις εκσκαφές που θα καθυστερήσουν ιδιαίτερα τα έργα στο ακίνητο.

Ανάλογα με την έκβαση του θέματος του υπογείου και των αρχαιοτήτων θα παραταθεί και η σύμβαση έως το αργότερο την 1/9/2033 (δηλαδή 10 χρόνια που ήταν η αρχική διάρκεια επιπλέον 2+2 ετών το περισσότερο) με το κανονικό όμως μίσθωμα των 20.000 ευρώ το μήνα, συν τις αναπροσαρμογές.

Η πρόταση αυτή εγκρίθηκε ήδη από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής, στην οποία ανήκει το ακίνητο, με το σκεπτικό ότι η μείωση ενοικίου θα αντισταθμιστεί από την παράταση της σύμβασης αλλά και τη νέα εμπορική αξία του ακινήτου στο τέλος της μίσθωσης, και η επένδυση της Ten Brinke προχωράει.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ten Brinke επενδύει δυναμικά σε εμπορικά ακίνητα, καθώς αυτή τη στιγμή κατασκευάζει ήδη (και γοργά) το νέο εμπορικό πάρκο Piraeus Retail Park στο Φάληρο ενώ σχεδιάζει ακόμη τρία.

 

ΠΗΓΗ

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια