Γερμανία: Γνωστή αλυσίδα μόδας κλείνει τα μισά της καταστήματα

 Pimkie - Wikiwand

Η πανδημία εκθέτει ασταμάτητα τις αδυναμίες πολλών καταστημάτων λιανικής.

O γαλλικός κατασκευαστής μόδας Pimkie πρόκειται να κλείσει σχεδόν το ήμισυ των 75 καταστημάτων του στη Γερμανία και να διατηρήσει περίπου 40 από αυτά, σύμφωνα με δελτίο τύπου.

Περίπου 150 εργαζόμενοι πρέπει να φύγουν. Η συνάντηση των πιστωτών της γερμανικής εταιρείας Framode ομόφωνα συμφώνησε σε αυτή τη λύση για την αλυσίδα καταστημάτων.

Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία θέλει να σώσει περισσότερα από 40 από τα συνολικά 75 καταστήματα στη Γερμανία. “Χωρίς τις μερικές φορές οδυνηρές προσαρμογές στα ενοίκια των καταστημάτων, η συνεχιζόμενη ύπαρξη του Pimkie στη Γερμανία θα ήταν αναμφίβολα υπό αμφισβήτηση”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, Patrick van der Linden.

Ο εξουσιοδοτημένος υπογράφων και ο Country Sales Manager Patrik Mesa Raya προσθέτει: “Όπως συμβαίνει με πολλές εταιρείες του κλάδου μας, η πανδημία έπληξε το Pimkie σε όλη την Ευρώπη. Η αναδιάρθρωση μας επιτρέπει τώρα να παραμείνουμε παρόντες στη Γερμανία με περισσότερα από σαράντα καταστήματα”.

Η οικονομική κατάσταση στο Pimkie θεωρείται από καιρό τεταμένη. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η γερμανική εταιρεία Framode, με έδρα το Kehl, Baden, υπέβαλε αίτηση για διαδικασία αφερεγγυότητας στο περιφερειακό δικαστήριο του Offenburg.

 Pimkie si rafforza con nuovi store - ItaliaOggi.it

 

Το Pimkie είχε υποτιμήσει από καιρό τις ανερχόμενες διαδικτυακές επιχειρήσεις. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η μετάβαση κυρίως νέων πελατών και γυναικών σε διαδικτυακά καταστήματα όπως η ιρλανδική αλυσίδα μόδας χαμηλού κόστους Primark προφανώς επιταχύνθηκε περαιτέρω. Επιπλέον, η εταιρεία υπέστη πίεση από μεγάλες αλυσίδες όπως το Zara και το H&M.

Το Pimkie θέλει τώρα να επεκτείνει περαιτέρω την ψηφιακή της παρουσία και να βελτιώσει τη γκάμα στα καταστήματα μόδας. Σύμφωνα με δικές της πληροφορίες, το Pimkie έχει λειτουργήσει μέχρι τώρα 75 καταστήματα σε εθνικό επίπεδο με 350 μόνιμους υπαλλήλους. Πριν από τρία χρόνια υπήρχαν δύο φορές περισσότερα καταστήματα με περίπου 650 υπαλλήλους. Το 2019 η αλυσίδα είχε κύκλο εργασιών 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Μόλις πριν από μια εβδομάδα, η αλυσίδα ενδυμάτων Adler Modemärkte υπέβαλε επίσης αίτηση πτώχευσης. Η αλυσίδα σχεδιάζει να κλείσει 171 καταστήματα σε εθνικό επίπεδο. Άλλοι μεγάλοι λιανοπωλητές μόδας όπως ο Hallhuber έπρεπε επίσης να απευθυνθούν στο τοπικό δικαστήριο.

 

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια