Γερμανία : Επέτειος ενός έτους από την έναρξη της πανδημίας. Οι αριθμοί σε εξέλιξη


 Απίστευτο: Ο Π.Ο.Υ. στις 11 Μαρτίου 2019, είχε προβλέψει ...

Σήμερα κλείνει ένας χρόνος από το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Γερμανία: Μια ανάλυση δεδομένων από το BR δείχνει πώς εξελίχθηκε το έτος COVID στη Βαυαρία. Παρακολουθήστε το βίντεο με την πάροδο του χρόνου για να δείτε πότε μειώθηκαν οι τιμές επίπτωσης, πότε αυξήθηκαν ξανά και πού ήταν τα hotspots ανά καιρούς.

Στις 27 Ιανουαρίου 2020, ένας υπάλληλος του προμηθευτή αυτοκινήτων Webasto βρέθηκε πως είχε μολυνθεί με τον κορωνοϊό. Το πρώτο περιστατικό που έγινε γνωστό στη Βαυαρία και στη Γερμανία εν γένει: Σαν σήμερα, ακριβώς πριν από ένα χρόνο.

Το BR24 και το BRData δίνουν μια αναδρομική ματιά στην εξέλιξη του αριθμού των μολύνσεων στις πόλεις και τις περιφέρειες της Βαυαρίας σε ένα βίντεο.

Επιλέγεται η λεγόμενη επίπτωση 7 ημερών ως δείκτης. Από τις 6 Μαΐου, χρησιμοποιείται ως παράμετρος για την ταξινόμηση τοπικών κρουσμάτων μόλυνσης.
Αυτή η τιμή δείχνει πόσα άτομα σε μια πόλη βγήκαν θετικά στον κορωνοϊό σε μία περίοδο επτά ημερών ανά 100.000 κατοίκους.

Υπολογίζεται πολύ εύκολα: Οι νέες μολύνσεις που αναφέρονται καθημερινά για τις προηγούμενες επτά ημέρες διαιρούνται με το σύνολο του αριθμού των κατοίκων της περιοχής και πολλαπλασιάζεται το με 100.000. Τον Μάιο, οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις όρισαν την επίπτωση 7 ημερών ως κατευθυντήρια γραμμή για τα τοπικά περιοριστικά μέτρα.

Επίσης σημαντικό: Οι αριθμοί εμφανίζονται σύμφωνα με την ημερομηνία ανίχνευσης και όχι με την ημερομηνία αναφοράς – γι’ αυτό το βίντεο ξεκινά με τις πρώτες καταχωρίσεις δεδομένων στις 24 Ιανουαρίου 2020.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την πανδημία κατά την πάροδο του χρόνου: Τα στοιχεία της λοίμωξης δείχνουν πώς ήταν η πανδημία στη Βαυαρία: www.br.de


 

 

 

ΠΗΓΗ

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια