ΗΧΗΤΙΚΟ – Ι. Μάζης για το επεισόδιο στα Ίμια: «Δεν μιλάμε για μάχη της τσιπούρας, αλλά για μάχη της ανοησίας μας»

 

 

«Αυτό που είδαμε στο Καπιτώλιο ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου». Οι εξελίξεις στις ΗΠΑ είναι μια ζώσα κατάσταση, η οποία επηρεάζει άμεσα και την ισορροπία στη Μεσόγειο και ιδιαίτερα τον ελληνισμό, εκτίμησε μιλώντας στον Focus FM και στην Δέσποινα Μποτίτση ο καθηγητής γεωπολιτικής, Ιωάννης Μάζης.

«Είναι μια κατάσταση που δεν θα τελειώσει εύκολα, μια κατάσταση εξαιρετικά επικίνδυνη γιατί όταν απουσιάζει η ρυθμιστική ηγεμονική δύναμη της Δύσης αναδεικνύονται νέα κέντρα τα οποία θέλουν να διεκδικήσουν για λογαριασμό τους δικές τους υποστρατηγικές περιοχές, δικά τους υποσυστήματα προβολής ισχύος. Ελλάδα και Κύπρος θα πρέπει αυτή την χαοτική περίοδο να κοιτάξουν να βρουν ένα στρατηγικό λιμάνι στο οποίο να μπορεί να ελλιμενίζεται η ασφάλεια της και έναν στρατηγικό πόλο προς στον οποίο να μπορεί να προσαρμοστεί ούτως ώστε υπό τον συντονισμό και την οργάνωση του, να παράγει ασφάλεια και να καταναλώνει την ασφάλεια αυτή. Αυτό έχει όνομα και επώνυμο, είναι το δίπολο Γαλλίας – Ισραήλ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μάζης.

Αναφερόμενος στο προχθεσινό σοβαρό επεισόδια στα Ίμια δήλωσε με έμφαση πως όταν μια Τουρκική ακταιωρός εμβολίζει δυο πλοία του Ελληνικού Λιμενικού τότε« δεν μιλάμε για μάχη της… τσιπούρας αλλά μάχη της ανοησίας μας».

Ερωτηθείς γιατί το επεισόδιο δεν καταγγέλθηκε δήλωσε ότι : «Aυτό έγινε προφανώς γιατί έχουμε αποφασίσει να πάμε κακήν κακώς σε διάλογο και να κλείσουμε μια υπόθεση που έχει να κάνει με την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας. Αυτό είναι άκρως επικίνδυνο».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη με ένα κλικ ΕΔΩ

 

ΠΗΓΗ

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια