8 λόγοι να φάτε αβγά το Πάσχα

8 λόγοι να φάτε αβγά το Πάσχα
 Τα κόκκινα αβγά δεν πρωταγωνιστούν μόνο το βράδυ της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα. Συνήθως τα βρασμένα κόκκινα αβγά παραμένουν στο σπίτι μας για πολλές ακόμη μέρες και τα τρώμε με διάφορες αφορμές. 
8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη διατροφική αξία του αβγού 
(Οι παρακάτω πληροφορίες αφορούν 1 μέτριο αβγό)
Έχει περίπου 60 θερμίδες
Προσφέρει 6 γρ. πρωτεΐνης, καλύπτοντας περίπου το 12% των ημερήσιων αναγκών. Το αβγό είναι ιδανικό για ανθρώπους που κάνουν δίαιτα καθώς συνδυάζει πρωτεΐνη (απαραίτητη για την υγεία των μυών, των μαλλιών, του δέρματος και πολλών ακόμη λειτουργιών του οργανισμού) με λίγες θερμίδες. 
Περιέχει το 12% των ημερησίων αναγκών μας σε ριβοφλαβίνη (Β2), μια βιταμίνη ζωτικής σημασίας για την παραγωγή ενέργειας, για την υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών.
Δίνει στο σώμα περίπου το 9% της απαραίτητης βιταμίνης Β12, ζωτική για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. 
Καλύπτει το 20% των ημερήσιων απαιτήσεων σε σελήνιο, του ιχνοστοιχείου με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Περιέχει επίσης φώσφορο, βιταμίνες D και Α, φολικό οξύ, σίδηρο και ασβέστιο.
Έχετε αυξημένη χοληστερόλη;
Ένα αβγό δίνει στον οργανισμό το 55% του ημερήσιου ορίου, γεγονός που σημαίνει πως ακόμη κι αν έχετε αυξημένη χοληστερόλη το αβγό δεν ανήκει στις "απαγορευμένες" τροφές! 
Κρόκος, ο πολύτιμος
Η χολίνη που βρίσκεται στον κρόκο του αβγού είναι απαραίτητη για το σχηματισμό της ακετυλοχολίνης, ενός σημαντικού νευροδιαβιβαστή. Το μεγαλύτερο ποσοστό της χολίνης στο σώμα αποθηκεύεται στα φωσφολιπίδια, μια μορφή λιποκυττάρων κυρίως με τη μορφή της λεκιθίνης. Η λεκιθίνη είναι απαραίτητη για τη μεταφορά και το μεταβολισμό των λιπών στο σώμα. Οπότε η -πάντα σοφή- φύση που έχει εμπλουτίσει τα αβγά με χοληστερόλη, τους έχει δώσει παράλληλα την απαραίτητη ουσία για να βοηθήσει το σώμα να τη διαχειριστεί. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια