Πανελλαδικές στις 15 Ιουνίου | Αχρείαστο ρίσκο το άνοιγμα των υπόλοιπων τάξεων






















Οι Πανελλαδικές αν δεν υπάρξουν ανατροπές θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν ως τις 15 Ιουλίου, ενώ το άνοιγμα των υπόλοιπων τάξεων θα είναι ένα αχρείαστο ρίσκο που θα βάλει σε κίνδυνο ευπαθείς ομάδεςΟι Πανελλαδικές αν δεν υπάρξουν ανατροπές θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν ως τις 15 Ιουλίου, ενώ το άνοιγμα των υπόλοιπων τάξεων θα είναι ένα αχρείαστο ρίσκο που θα βάλει σε κίνδυνο ευπαθείς ομάδες

Επιπλέον, τόνισε πως δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για επανέναρξη των σχολείων.
Εν αναμονή της ανακοίνωσης του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου είναι αντίθετο στο άνοιγμα τους.
Και δεν είναι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μόνο το Μαξίμου που δεν συμφωνεί με το άνοιγμα όλων των σχολείων, αλλά και οι ειδικοί, τους οποίους ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμπιστεύεται τυφλά όπως έχει αποδειχθεί από τις εξελίξεις με την πανδημία του κορωνοϊού και τον περιορισμό της εξάπλωσής της.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τελευταίο του διάγγελμα είχε πει ότι: «…τα σχολεία θα αρχίσουν να ανοίγουν με προσεκτικά βήματα».

Και υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε ότι παρά τις αντίθετες εισηγήσεις από υπουργούς του αποφάσισε μόνος του το κλείσιμο των σχολείων.
Όπως και να έχει δύσκολο φαντάζει να ληφθεί απόφαση που μπορεί να τινάξει στον αέρα τις προσπάθειες όλων των προηγούμενων εβδομάδων όσο και αν κάποιοι ακόμα και μέσα στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι ξεπεράσαμε τον κίνδυνο.

Σε πάρα πολλές οικογένειες είναι οι παπούδες και οι γιαγιάδες που επιφορτίζονται με την φροντίδα των εγγονιών τους- όταν οι γονείς εργάζονται -και οι οποίοι θα εκτεθούν σε κίνδυνο μια και τα μικρά ή μεγαλύτερα παιδιά γίνονται οι ασυμπτωματικοί φορείς της νόσου συχνά. Τα παιδιά των υπόλοιπων τάξεων επίσης έχουν διδαχθεί την ύλη της χρονιάς μέσω τηλεδιδασκαλίας.
 
Θα ήταν ένα αχρείαστο ρίσκο να ανοίξουν οι υπόλοιπες τάξεις και να χαλάσει την καλή πορεία που είχε η Ελλάδα ως τώρα στην αντιμετώπιση της πανδημίας
 
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια