«Αντίποινα» Γερμανίας σε ΗΠΑ: Ακύρωσε τη συμμετοχή της σε τεράστια άσκηση του ΝΑΤΟ λόγω κορωνοϊού!


«Αντίποινα» Γερμανίας σε ΗΠΑ: Ακύρωσε τη συμμετοχή της σε τεράστια άσκηση του ΝΑΤΟ λόγω κορωνοϊού!


Λίγες ημέρες αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απαγόρευσε την είσοδο στις ΗΠΑ όλων των Eυρωπαίων πολιτών, πλην των Βρετανών, κάτι που προκάλεσε την ένtονη αντίδραση της ΕΕ, η Γερμανία φαίνεται πως ανταποδίδει με τον τρόπο της.

Πριν από λίγο το γερμανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την ακύρωση της γερμανικής συμμετοχής στην άσκηση «Defender Europe-2020» η οποία επρόκειτο να είναι και η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιήσει η συμμαχία στην Ευρώπη εδώ και 25 χρόνια.

Όπως έγινε γνωστό οι 2.500 περίπου Γερμανοί στρατιώτες οι οποίοι επρόκειτο να συμμετάσχουν στην άσκηση μεταξύ 16 και 30 Απριλίου αποσύρονται από αυτή εξαιτίας του κορωνοϊού

Η γερμανική ακύρωση είναι μεγάλο «κτύπημα» στον ψυχροπολεμικό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ και του τουρκόφιλου γ.γ. Jens Stoltenberg καθώς η διεξαγωγή της τίθεται εν κινδύνω.

Είναι άγνωστο ποιες χώρες θα ακολουθήσουν την Γερμανία στην κίνηση αυτή, (είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν πολλές), αφήνοντας τις ΗΠΑ να έχουν ήδη πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος της μετακίνησης των 85 αρμάτων μάχης M1A2, των 45 ΤΟΜΑ και των 20.000 στρατιωτών κοντά στις περιοχές της άσκησης, προκαλώντας  παράλληλα μια τεράστια οικονομική ζημιά για τον προϋπολογισμό του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.






ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια