Άδωνις: Η Ελλάδα δεν δέχεται αιτήσεις ασύλου κι αυτό είναι νόμιμο




Άδωνις: Η Ελλάδα δεν δέχεται αιτήσεις ασύλου κι αυτό είναι νόμιμο

Την απόφαση του ΚΥΣΕΑ να αναστείλει τις αιτήσεις ασύλου για έναν μήνα υπερασπίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τη δική του εκδοχή για την πραγματικότητα. 
Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Γεωργιάδης είπε καταρχάς πως υπάρχει «οργανωμένη εισβολή από ξένο κράτος», συμπληρώνοντας πως «ένας ξένος ηγέτης έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει ταλαιπωρημένους ανθρώπους ως μέσο πίεσης της Ευρώπης, αλλά κυρίως ως μέσο καταστροφής της Ελλάδος»
Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τις αιτήσεις ασύλου, ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση «έχει ενεργοποιήσει συγκεκριμένο άρθρο των διεθνών συνθηκών» που «είναι σύμφωνο με τις ευρωπαϊκές συνθήκες», υποστηρίζοντας πως «δεν υπάρχει κανένα θέμα παρανομίας» και πως «είναι νόμιμο αυτό που κάνει η Ελλάδα».
Σημειώνεται, ωστόσο, πως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ έχει ήδη εκφράσει την αντίρρησή της για την ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα για αυτοσυγκράτηση και «αποφυγή υπέρμετρης και αδικαιολόγητης βίας». 

«Δεν θα μείνει κανείς...»

Ο υπουργός δεν έμεινε εκεί, αλλά υποστήριξε πως με βάση την παραπάνω κυβερνητική απόφαση, «όσοι φτάνουν στα νησιά θα γυρνάνε πίσω αμέσως με κάθε δυνατό τρόπο. Δεν καταγράφονται, θα μπαίνουν σε βάρκες και θα γυρνάνε πίσω. Δεν πρόκειται να μείνει κανένας στην ελληνική επικράτεια». 
Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε δίκη και καταδίκη των ανθρώπων που εισέρχονται παράνομα σε ελληνικό έδαφος, προχωρώντας ουσιαστικά σε πρωτοφανή ποινικοποίηση της αίτησης ασύλου. Όπως ανακοινώθηκε, πρόσφυγες και μετανάστες δικάστηκαν σήμερα και καταδικάστηκαν σε τέσσερα έτη φυλάκισης, χωρίς αναστολή και 10.000 ευρώ χρηματική ποινή έκαστος, με τους καταδικασθέντες να οδηγούνται σε φύλακες. 
Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης έστειλε το ακόλουθο «σαφές» —όπως τόνισε— μήνυμά του προς πρόσφυγες και μετανάστες: «Είστε ανεπιθύμητοι στην Ελλάδα, μην ξεκινάτε να έρχεστε... δεν θα μείνετε στην Ελλάδα ούτε ένα 24ωρο».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια